Novice Kaj se dogaja v našem klubu in naokoli

Raziskovalni tabor Lisca 2017

0 Komentarjev
1099
20 jun 2017

Raziskovalni tabor Lisca 2017

 

»Vzpostavitev novega učnega okolja«

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) in

Občina Sevnica VABITA k sodelovanju

dijakinje/dijake in študentke/študente

KAJ? Raziskovalni tabor LISCA 2017

WE? Lisca v občini Sevnica— Tončkov dom na Lisci

KDAJ? Od 9. julija do 15. julija 2017

100? 35 udeležencev

Raziskovalni tabor LISCA 2017 na prijetni in zelo priljubljeni lokaciji ponuja tudi možnosti naravoslovnega raziskovanja. Na temeljih ustvarjalnega razmisleka je moč oblikovati dobre idejne osnove, usmerjeno načrtovati in vzpostaviti novo učno okolje v naravi. Vse naravne danosti je možno način strniti na inovativen način in oblikovati poti realizacije v prihodnosti.

Delo udeležencev raziskovalnega tabora bo obsegalo aktivno sodelovanje. Ob spremljanju strokovnih predavanj, v raziskovanju okolja in sodelovanju v eni izmed oblikovanih skupin, oblikovanju strokovnega članka, zaključnega poročila in predstavitev dela raziskovalne skupine z ogledom idejnega projekta. Interdisciplinaren pristop projektnega je enkratna možnost za sodelovanje, učenje in pridobivanje izkušenj udeležencev in udeleženk srednjih šol, višjih šol, fakultet in univerz (področja arhitekture, naravoslovja, družboslovja, športa in drugo) z interesom aktivnega raziskovanja v občini Sevnica.

Lokacijo bomo projektno raziskali v različnih raziskovalnih skupinah in pripravili idejne načrte: naravovarstva, krajinskega načrtovanja, meteorologije, geodezije, astronomije, biologije, kemije, okoljevarstva, naravne in kulturne dediščine, sociologije, športa, pridobivanja energije iz naravnih virov, inovativnega pristopa učenja na temeljih trajnostnega razvoja in sonaravnega bivanja. Idejni predlogi za novo učno okolje bodo kot inovativni prostor učenja učencev različnih starostnih skupin, prostor za igro, šport in rekreacijo, druženje, spoznavanje sebe in sovrstnikov ter sprostitev.

VABIMO dijake, dijakinje in študente, študentke k aktivnemu sodelovanju z udeležbo na Raziskovalnem taboru LISCA 2017,

kjer bomo v 6 dneh na ustvarjalen, timsko interdisciplinaren način dela pridobivali znanje, preko ustvarjalnega projektnega delt sestavljali ideje in sooblikovali drugačen oz. trajnostno inovativen projekt Ob priznanih profesorjih slovenskih univerz z njihovimi mentorji.

Vsak aktivni udeleženec bo imel stroške bivanja in prehrane poravnane s strani Občine Sevnica.

Verjamemo, da vam je ta oblika dela z možnostjo pridobivanja novega znanja ob nabiranju praktičnih izkušenj zelo zanimiva in dobrodošla. Prijave zbira vodja tabora, Andreja Tomažin (CŠOD) do 1. julija 2017 na e-naslov andreia.tomazin@csod.si oziroma posavie@csod.si, kjer dobite tudi e-prijavnico. Za dodatne informacije lahko pokličete na številko 041 282 196. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Po preteku roka za prijavo bosta kontni izbor udeležencev opravita CŠOD in Občina Sevnica. Pri izboru bo komisija zagotovila zastopanost različnih učnih programov, ki ustrezajo vsebinam raziskovalnega tabora. Prednost pri prijavi in udeležbi imajo prijavljeni iz Občine Sevnica.

Prijavljene kandidate bomo o izboru oziroma neizboru obvestili po elektronski posti najkasneje do 5. 7. 2017.

 

 

Z lepimi pozdravi,

CŠOD in Občina Sevnica

0.0
Nazadnje posodobljeno: 20 junij, 2017
Related Articles: Vabilo na občni zbor 15.10.2017 Pozdrav poletju 2017
Sevnica dijaki raziskovalni tabor Lisca studentje

Trenutno še ni nobenega komentarja

Pokomentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen.