Novice Kaj se dogaja v našem klubu in naokoli

Sevniški otroci bodo dobili glasbila

0 Komentarjev
394
21 mar 2017

V soboto, 18. 3. 2017, je Študentski klub Sevnica v lokalu Platz organiziral glasbeno-dobrodelni dogodek Širimo ROCK feat. Sokijevih »20 za 20«. Zadela nas je izjemna energija ob nastopih lokalnih Modrih zvezd, Makadama in Kaje Kovačič, žurersko kri pa so po žilah pognali tudi fantje skupin D`neeb in Spimdotreh.

Dogodek smo organizirali v podporo glasbeno-dobrodelnega projekta Marka Soršaka Sokija. Znan slovenski bobnar rock banda Elvis Jackson kot dolgoletni učitelj tolkal in mentor opaža pomanjkanje osnovnega glasbenega znanja predvsem pri mlajših generacijah in že nekaj let aktivno dela v smeri odprave te problematike med mladimi. Ob 20-letnici svojega bobnarskega udejstvovanja in poučevanja je dobil idejo za glasbeno-dobrodelni projekt Sokijevih »20 za 20«, v okviru katerega z glasbili obdaruje osnovne šole po Sloveniji.

Razlog, da smo se v študentskem klubu odločili podpreti imenovani projekt, je večplasten. Spodbuditi želimo glasbeno ustvarjanje sevniških osnovnošolk in osnovnošolcev, podpreti  in omogočiti dostop do najrazličnejših inštrumentov pri glasbeni vzgoji, ne le v glasbenih šolah in v ostalih okoljih, kjer se lahko srečajo z njimi. S ponosom sporočamo, da smo na dogodku zbrali dovolj finančnih sredstev, da lahko z glasbili obdarimo eno izmed osnovnih šol v Sevnici. Več informacij, katera je izbrana šola in katera glasbila bo prejela, še razkrijemo. Za podporo pri izvedbi dogodka Širimo ROCK feat. Sokijevih »20 za 20« se zahvaljujemo nastopajočim skupinam, Zavodu Kultiza, Občini Sevnica, Piceriji Rondo, tiskarni PRO PRINT, Bojanu Kostevcu, Bojanu Zakšku - Bobbyju, Miranu Štojsu in Javnemu zavodu KŠTM Sevnica. Za prostovoljne prispevke vsakemu posebej – iskrena hvala. Aktivistke in aktivisti zgodbo #širimovečkotROCK nadaljujemo in sporočamo, da lahko prostovoljne prispevke še vedno oddate v škatlico v lokalu Platz.

 

 

Andreja Špitalar (Študentski klub Sevnica)

0.0
Nazadnje posodobljeno: -/-
Related Articles: Študentski klub in Soki sta podelila glasbila OŠ Sava Kladnika Sevniški Tanin d.d. odpira svoja vrata
Študentski klub Sevnica Platz širimo rock sokijevih 20 za 20 modre zvezde d`neeb makadam spimdotreh kaja kovačič

Trenutno še ni nobenega komentarja

Pokomentiraj

Vaš e-mail ne bo objavljen.